KADEM “Yerli Diziler Üzerine İnceleme” başlıklı bir araştırma yaparak topluma sundu. Araştırmada geçtiğimiz yıl en çok izlenen 14 yerli yapımı inceleyen KADEM, çarpıcı sonuçlar elde etti
KADEM “Yerli Diziler Üzerine İnceleme” başlıklı bir araştırma yaparak topluma sundu. Araştırmada geçtiğimiz yıl en çok izlenen 14 yerli yapımı inceleyen KADEM, çarpıcı sonuçlar elde etti
25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. KADEM Tokat Temsilcisi Dr. Nilay Elibol tarafından yapılan açıklamada KADEM’in 11 yıldır, kadına yönelik şiddetin her türüyle mücadele eden bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösterdiği belirtildi.
Dr. Elibol, “Amacımız, şiddet ortaya çıkmadan önüne geçmek ve kadınları korumaktır. Bu doğrultuda şiddetin nedenlerini, belirtilerini, türlerini ve korunma yollarını ele alan kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Kadınlara sahip oldukları hakları, yasal güvenceleri ve şiddetten korunmanın yollarını anlatıyor; ailelere, öğretmenlere ve hatta anaokulundan başlayarak öğrencilere yönelik eğitim programları düzenliyoruz” dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kampanya başlattıklarını belirten Elibol, bu yılki kampanya sloganının “ŞİDDETE SEYİRCİ KALMA” olduğunu söyledi. Elibol, “Bu sloganla, özellikle medya ve dizi içeriklerinde kadına yönelik şiddetin temsiline dikkat çekmeyi hedefliyoruz” dedi.
Medyada Kadına Yönelik Şiddet ve İzleyici Farkındalığı: Yerli Diziler Üzerine İnceleme” başlıklı bir araştırmayı hayata geçirdiklerini aktaran KADEM Tokat İl Temsilcisi Elibol, araştırma kapsamında, geçtiğimiz yıl en çok izlenen 14 yerli yapımı incelediklerini ve bu dizilerde toplamda 3 bin 13 kadına yönelik şiddet sahnesi tespit ettiklerini bildirdi.espit edilen şiddet türlerinin dağılımı ise şu şekilde; olmuştur: Yüzde 51 Psikolojik Şiddet, yüzde 24 Sözlü Şiddet, yüzde 11 Çok Boyutlu ve Karmaşık Şiddet, yüzde 8 Fiziksel Şiddet.
)KADEM’DEN ŞİDDETE SEYİRCİ KALMA MESAJI KADEM Tokat Temsilcisi Dr. Nilay Elibol, “Araştırmada ayrıca, bu sahnelerin normalleştirilmesi ve estetize edilerek sunulmasının toplumsal bir tehdit oluşturduğu sonucuna ulaştık. Dizilerin, toplumun kadına bakışını şekillendiren güçlü bir araç olduğu gerçeğinden hareketle, yapımcılara, senaristlere ve yayıncılara bu sorumluluğu hatırlatıyoruz. Şunu unutmamalıyız: Kadını ve aileyi şiddetten korumak sadece kadın derneklerinin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur.
Hep birlikte “Şiddete Seyirci Kalma” diyoruz ve bu kampanyanın bireysel ve toplumsal farkındalık oluşturmasını diliyoruz. KADEM Tokat Temsilciliği olarak, kadınların şiddetten uzak, güvenli bir yaşam sürdüğü bir toplum inşa etmek için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.