REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SON DAKİKA

Tokat Haber TV

FETÖ Lideri Gülen, Nereli, Kaç Yaşında, Kaç Kadeşi Var – Tokat Haberleri – Tokat Son Dakika

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
FETÖ Lideri Gülen, Nereli, Kaç Yaşında, Kaç Kadeşi Var – Tokat Haberleri – Tokat Son Dakika
21 Ekim 2024 - 6:18
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Fethullah Gülen, Türkiye’nin yakın tarihinin en tartışmalı isimlerinden biri olarak tarihe geçti. 1941 yılında Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğan Gülen, hayatının büyük bir kısmını “altın nesil” yetiştirme iddiasıyla sürdürdü. Ancak yıllar içinde adı, terör örgütü liderliğine kadar uzanan bir sürece dahil oldu. 1999 yılında sağlık sorunlarını öne sürerek Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçan Gülen, 20 Ekim 2024’te, Pensilvanya‘nın Saylorsburg kasabasında hayatını kaybetti. Peki, bu süreçte neler yaşandı?

Goruntunun Kodlarini Odatv Cozdu Feto Poconodan Cikti Fetullah Gulen Nerede Kaliyor Kacirildi Mi Feto Cia Evinde Mi Huyx

Gülen’in İlk Yılları ve Altın Nesil Hedefi:
Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941’de Erzurum’un Pasinler ilçesinde, sekiz kardeşin ikincisi olarak dünyaya geldi. Babası Ramiz Gülen, imam; annesi Refia Gülen ise ev hanımıydı. İslami eğitimine küçük yaşta başlayan Gülen, gençliğinde vaizlik yapmaya başladı ve dini sohbetleri ile kısa sürede büyük bir kitleye ulaştı. Kendi deyimiyle “altın nesil” yetiştirmek amacıyla yola çıkan Gülen, bu süreçte Türkiye’nin dört bir yanında okullar açmaya başladı.

Feto Elebasi Fethullah Gulenle Ilgili Haberlere Yalanlama Ftvb Cover.jpg

Yurt Dışına Kaçış ve Amerika Yılları:
1999 yılına gelindiğinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapor, Gülen ve çevresinin devlet içinde örgütlendiğini ortaya koydu. Bu raporun ardından, hakkında soruşturmalar açılmaya başlandı. Aynı yıl sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Amerika’ya kaçan Gülen, 20 Ekim 2024’teki ölümüne kadar Pensilvanya’da yaşadı.


Bursa'da aranıyordu! Cansız bedeni bulundu

Bursa’da aranıyordu! Cansız bedeni bulundu

FETÖ ve Türk Devletine Karşı İhanet:
Gülen’in Amerika’ya kaçışının ardından örgütü, Türk devletine karşı faaliyetlerini hızlandırdı. Özellikle 2010’lu yıllarda, devlet kurumlarına sızma ve terör faaliyetleriyle gündeme gelen Gülen hareketi, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiyle doruk noktasına ulaştı. Bu ihanet girişimi, Türkiye tarihinin en kanlı darbe teşebbüslerinden biri olarak tarihe geçti ve Gülen liderliğindeki FETÖ, dünya çapında terör örgütü olarak tanımlandı.

Gülen’in Ölümü ve Ardında Bıraktıkları:
20 Ekim 2024’te, Pensilvanya’daki evinde hayatını kaybeden Fethullah Gülen, ardında derin bir iz bıraktı. Bir dönem “hocaefendi” olarak anılan bu isim, Türkiye’de pek çok insanın hayatını etkileyen örgütlenmelerin merkezinde yer aldı. 83 yıllık yaşamında, hem eğitim sistemine hem de devlet kurumlarına yönelik etkileri tartışılmaya devam ediyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.