REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(160x600px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tokat Haber TV

YÜCEL BULUT: ALMUS BARAJI REZERVİNİ KAYBETTİ

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
YÜCEL BULUT: ALMUS BARAJI REZERVİNİ KAYBETTİ
21 Temmuz 2022 - 16:16
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tokat çiftçisinin su sorununu duyurmak için DSİ önünde açıklama yapması ile başlayan süreçte açıklamalar ardı ardına gelmeye başladı. Tokat basınının da duyurmadığı açıklamayı Gazeteci Kemal Vanlı dün canlı yayında işlemişti. Almus Barajı ve Gül Enerji sorununu daha önce de meclise taşıyan Milletvekili Yücel Bulut bugün yeni bir açıklama daha yaparak köylülere destek oldu.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Almus Barajı ve Köklüce Hidroelektrik Santrali ile ilgili olarak 1 Mart 2022 tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmada su sıkıntısını dile getirmiş ve Kazova’daki sulama sıkıntısına dikkat çekmişti. İşletmeci şirketin protokollere aykırı olarak kullandığı su sebebiyle Temmuz ayında su sıkıntısı had safhaya ulaştı. O gün Ziraat ve Ticaret Odaları su sıkıntısının olmadığını dile getirmişlerdi, fakat şu anda Almus Barajının suladığı ovalar, tarlalar kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Çiftçi ve köylüler su sıkıntısı sebebiyle ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler.
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut’un TBMM’de 1 Mart’ta yaptığı konuşmanın Almus Barajı ile ilgili kısmını aynen yayınlıyoruz:

“ALMUS BARAJI REZERVİNİ KAYBETTİ”
“Elbette, Tokat, Türkiye’nin en büyük tarımsal havzalarından biri ve tarımsal üretimin ana membalarından, ana coğrafyalarından bir tanesi. Dolayısıyla da ekonomisi tarıma dayalı bu kentte, tüm dünyada olduğu gibi su başlı başına bir değer ve önem arz ediyor. Ancak şu an içinde bulunduğumuz günlerde Tokat köylüsünün ve çiftçisinin suyla ilgili önemli bir problemi var ve bunu Sayın Genel Kurulla paylaşmak istiyorum. 1966 yılından beri Tokat köylüsünün ve çiftçisinin sulama konusundaki ana dayanağı olan, 1 milyar metreküp su depolama alanına sahip olan Almus Barajı, maalesef, rezervinin yüzde 90’ını kaybetmiş durumda ve bugün sadece 100 milyon metreküp suya düşmüş durumda. Bunun bir sebebi var ve bunu takip ediyoruz çünkü Niksar’da kurulan Köklüce hidroelektrik Santrali’nin işletmecisi olan bir özel şirket, maalesef, yasaya ve protokollere aykırı bir şekilde Almus Barajı’nın rezervinde bulunan tüm suyu yasa dışı bir şekilde çekmiş ve kendi elektrik santralinde kullanmak üzere tüketmiştir ve Almus Baraj Gölü yaklaşık yüzde 10’luk rezerviyle bugün artık sulama ihtiyacını karşılayamaz bir noktaya gelmiştir. Almus Barajı Yeşilırmak havzası için hayati bir değerdedir. Kazova’dan başlamak suretiyle Samsun’a kadar binlerce köylünün de geçimini sağlayabilmesi için Almus Barajı hayati bir değer taşımaktadır.

SU SORUNUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Bu nedenle daha evvel Devlet Su İşleri Genel Müdürümüze aktardığımız ve Devlet Su İşleri bürokratlarımızla da görüştüğümüz bu mesele konusunda devletimizin de gerekli adımları bizim uyarımızdan önce attığını biliyoruz ve ilgili şirket defalarca yasal mevzuata dönüş yapması ve bu su tüketimine son vermesi için uyarılmıştır ancak maalesef, bu mağduriyet devam ediyor. Bu hafta sonu da köylülerimizle yaptığımız istişare neticesinde, bir kez daha TBMM gündemine bu sorunu taşımayı uygun gördük. Bundan sonrasında da Almus Barajı’nın rezervleri iade edilene kadar, Almus Barajı’nın 1 milyar metreküplük havzası tekrar oluşana kadar da köylülerimizle birlikte, Devlet Su İşleri bürokratlarımızla birlikte bu sorunun takipçisi olacağımızı burada ifade etmek istiyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.